+31 (0)20 2330 154 | +31 (0)6 14966541 secretariaat@psychologie-lacroix.nl

Tarieven

De behandeling wordt vergoed als een diagnose kan worden gesteld door middel van een verwijsbrief van uw huisarts. Indien geen diagnose kan worden gesteld, moet u de behandeling zelf betalen. De vergoeding verloopt via de basis ggz of de gespecialiseerde GGZ, afhankelijk van de hulpvraag waarmee u zich aanmeldt.

Relatietherapie wordt niet meer vergoed door zorgverzekeraars. Een sessie relatietherapie kost bij ons E125,- per uur.

Indien u een sessie op tijd (48 uur van tevoren, voor afspraken op de maandag geldt een termijn van 72 uur) afzegt, brengen wij de sessie niet bij u in rekening. Indien u later afzegt, doen wij dit wel.

Voor 2024 hebben wij een contract met de volgende zorgverzekeraars.

* ASR (o.a. Ditzo, De Amersfoortse)
* Centrale Verwerkingseenheid CZ (Nationale Nederlanden en OHRA)
* Caresq (o.a. Aon, Aevitae)
* DSW Zorgverzekeraar (o.a. inTwente, Stad Holland Zorgverzekeraar)
* Eno Zorgverzekeraar (o.a. Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect, HollandZorg)
* OWM Zorg en Zekerheid (o.a. Zorg en Zekerheid en AZVZ)
* Zilveren Kruis (o.a. FBTO, Interpolis, ACHMEA, De Friesland, Pro Life)

Wij hebben géén contract met Menzis, ONVZ en VGZ.

Wanneer u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar wij géén contract mee hebben voor 2024 dan kunt u zeker wel bij ons terecht. U dient dan zelf de volledige factuur aan ons te voldoen. Deze factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar en afhankelijk van uw polis krijgt u een percentage vergoed van het landelijke vastgestelde NZa tarief. Het is belangrijk dat u zich hierover voorafgaand aan de start van de behandeling goed laat informeren door uw zorgverzekeraar of uw restitutiepolis wordt vergoed .

Vanaf januari 2022 geldt binnen de GGZ het Zorgprestatiemodel. Dit is een bekostiging systeem met eenvoudige regels en duidelijke facturen.
De factuur wordt maandelijks verstuurd naar de zorgverzekeraar als u bent verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij gecontracteerde zorg mee hebben in 2024. Als u verzekerd bent met een restitutiepolis dan wordt de factuur naar u verstuurd via Infomedics. Deze kunt u dan zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Goed om te informeren bij uw zorgverzekeraar over het zorgprestatiemodel en uw eigen risico over 2024.

Update 8-1-2024