+31 (0)20 2330 154 | +31 (0)6 14966541 secretariaat@psychologie-lacroix.nl

Tarieven

De behandeling wordt vergoed als een diagnose kan worden gesteld door middel van een verwijsbrief van uw huisarts. Indien geen diagnose kan worden gesteld, moet u de behandeling zelf betalen. De vergoeding verloopt via de basis ggz of de gespecialiseerde GGZ, afhankelijk van het probleem waarmee u zich aanmeldt.

Relatietherapie wordt niet meer vergoed door verzekeraars. Een sessie relatietherapie kost bij ons E125,- per uur.

Indien u een sessie op tijd (48 uur van tevoren, voor afspraken op de maandag geldt een termijn van 72 uur) afzegt, brengen wij de sessie niet bij u in rekening. Indien u later afzegt, doen wij dit wel.

Voor 2023 hebben wij een contract met de volgende zorgverzekeraars.

* ASR (o.a. Ditzo, De Amersfoortse)
* Centrale Verwerkingseenheid CZ (Nationale Nederlanden en OHRA)
* Caresq (o.a. Aon, Aevitae)
* DSW Zorgverzekeraar (o.a. inTwente, Stad Holland Zorgverzekeraar)
* Eno Zorgverzekeraar (o.a. Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect, HollandZorg)
* OWM Zorg en Zekerheid (o.a. Zorg en Zekerheid en AZVZ)
* Zilveren Kruis (o.a. FBTO, Interpolis, ACHMEA, De Friesland, Pro Life)

Voor de zorgverzekeraars ASR, CZ, DSW en Zilveren Kruis is een omzetplafond afgegeven wat wij aan zorg mogen verlenen in 2023.
Caresq, Eno Zorgverzekeraars en OWM Zorg en Zekerheid hebben deze voorwaarden niet.

Wij hebben géén contract met o.a. Menzis, ONVZ en VGZ.

Wanneer u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar wij géén contract mee hebben voor 2023 dan kunt u zeker wel bij ons terecht. U dient dan zelf de volledige factuur aan ons te voldoen. Deze factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar en afhankelijk van uw polis krijgt u een percentage vergoed van het landelijke vastgestelde NZA tarief. Het is belangrijk dat u zich hierover goed laat informeren door uw zorgverzekeraar of uw restitutiepolis wordt vergoed .

Vanaf januari 2022 geldt binnen de GGZ het Zorgprestatiemodel. Dit is een nieuw bekostiging systeem met eenvoudige regels en duidelijke facturen.
De factuur wordt maandelijks verstuurd naar de zorgverzekeraar als u bent verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij gecontracteerde zorg mee hebben in 2023. Als u verzekerd bent met een restitutiepolis dan wordt de factuur naar uzelf verstuurd via Infomedics. Deze kunt u dan zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Goed om te informeren bij uw zorgverzekeraar over het zorgprestatiemodel en uw eigen risico over 2023.

Update 20-12-2022